Nuorten vaikuttajien Arkadia2023-ohjelmassa keskusteltiin finanssialalle keskeisistä teemoista, kuten kansankapitalismista ja kestävästä rahoituksesta

Finanssiala ry järjesti osana Arkadia2023-ohjelmaa Nuorten finanssi-illan, johon osallistui iso joukko nuoria vaikuttajia.
  • Nuorille vaikuttajille suunnattu Arkadia 2023 -ohjelma tuli helmikuun alkupuolella päätökseen.
  • Ohjelma alkoi vuoden 2021 marraskuussa, ja sen aikana FA järjesti kuusi keskustelutilaisuutta niin livenä kuin etäyhteyksin.
  • FA:n tilaisuuksissa tarkasteltiin finanssialalle tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja eri näkökulmista yhdessä alan asiantuntijoiden, poliitikkojen sekä Arkadia 2023- ohjelmaan osallistuneiden nuorten vaikuttajien kanssa.

Arkadia on puoluerajat ylittävä yhteisö ja keskustelufoorumi, jossa nuoret vaikuttajat ja elinkeinoelämän eri alojen asiantuntijat kohtaavat, haastavat toisiaan sekä keskustelevat Suomen suunnasta. Finanssiala ry (FA) osallistui viestintätoimisto Eurofactsin koordinoimaan ohjelmaan yhteistyökumppanina yhdessä Fortumin, Nesteen, Helenin, Kiinteistöliiton, Työeläkevakuuttajat Telan sekä UPM:n kanssa.

Keväällä 2022 julkaistut FA:n hallitusohjelmatavoitteet näkyivät FA:n Arkadia-ohjelmassa pitämien tilaisuuksien teemavalinnoissa. Finanssialan tilaisuudessa Raha pelastaa maailman kuultiin muun muassa, miten rahoituksen keinot ovat keskeinen osa ratkaisua ilmastokriisiin vastaamiseksi, mikä on finanssialan asema EU:n ytimessä ja miten vakuutusala toimii vastuullisemmin. Puhumassa olivat FA:n silloinen toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi, LähiTapiolan toimitusjohtaja ja FA:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen sekä joukko FA:n asiantuntijoita.

Elokuussa FA järjesti Nuorten finanssi-illan, jonne kokoontui iso joukko nuoria vaikuttajia keskustelemaan FA:n asiantuntijoiden kanssa muun muassa verotuksesta, vihreästä ja kestävästä rahoituksesta, eläkkeistä sekä talousosaamisesta. Pienryhmiä eri teemoista oli yhteensä 12, ja jokainen osallistuja sai valita itselleen mieluisat teemat. Mukana oli nuoria poliittisia aktiiveja sekä opiskelija- ja poliittisten nuorisojärjestöjen edustajia.

Avointa lobbausta, kansankapitalismia ja turvallisuuskeskustelua

FA järjesti myös intiimimpiä kahvipöytäkeskusteluita, joissa teemoina olivat alan hallitusohjelmatavoitteissakin esille nouseva kansankapitalismi, lobbauksen avoimuus sekä ajankohtaiset turvallisuusaiheet, kuten sähköpulaan varautuminen, kyberturvallisuus ja huijaukset.

Kahvipöytäkeskusteluissa kuultiin FA:n asiantuntijoiden lisäksi myös nuoria vaikuttajia, kuten Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroosia ja Vasemmistoliiton aktiivia Anna Lemströmiä sekä kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttista ja Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Jaakko Mustakalliota (vihr).

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan

VAIKUTTAMINEN

Pirita Ruokonen

Yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuuspäällikkö