Vastuullisuutta toimeenpannaan rahoituksen ja vakuutusten avulla, muistuttaa FA:n puheenjohtaja Juha Koponen

Arkadia2023 -ohjelman avajaisia päästiin viettämään kasvokkain viime syksynä Helsingissä. Nyt vuorossa oli webinaari. Kuva: Mihail Kurvinen / Eurofacts
  • Finanssiala on ala, jonka kautta vastuullisuutta toimeenpannaan esimerkiksi rahoituksen ja vakuutusten kautta, toteaa Lähi-Tapiolan pääjohtaja Juha Koponen.
  • Koposen mukaan ymmärrys mielenterveyden ongelmista kasvaa vakuutusyhtiöissä.
  • Tallenne tilaisuudesta on uutisen lopussa.

Finanssiala ry (FA) on mukana nuorille vaikuttajille suunnatussa Arkadia 2023 -ohjelmassa. Se on puoluerajat ylittävä yhteisö ja keskustelufoorumi, jossa nuoret vaikuttajat ja elinkeinoelämän eri alojen asiantuntijat kohtaavat, haastavat toisiaan sekä keskustelevat Suomen suunnasta. FA järjesti osanottajille webinaarin 10.2. Webinaarissa puhui muun muassa LähiTapiolan pääjohtaja ja FA:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen.

Vakuutusalalla on merkittävä rooli ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Tarvitsemme paljon tietoa ja varautumista, jotta ilmastonmuutoksen aiheuttamiin riskeihin voidaan varautua”, sanoo FA:n hallituksen puheenjohtaja, Lähi-Tapiolan pääjohtaja Juha Koponen.

Vastuullisuus sekä rahoitustuotteissa että vakuutustuotteissa on läsnä, mutta parannettavaa silti riittää, koska kuluttajien odotukset vastuullisuuden suhteen kasvavat jatkuvasti. Paine muuttaa vakuutusalan toimintaa yhä kestävämmäksi ja vastuullisemmaksi on nopeassa kasvussa. Tulevaisuudessa yhtiöt niin finanssialalla kuin sen ulkopuolella kilpailevat yhä enemmän asiakkaista. Vastuulliset teot ja esimerkiksi finanssialalla asiakkaan rahojen sijoittaminen kestäviin kohteisiin vastuullisella tavalla tekevät merkittäviä eroja yhtiöiden välille. Todennäköistä on, että asiakas valitsee yhtiön, jonka toiminnassa vastuullisuus näkyy selkeästi teoissa. 

Ymmärrys mielenterveyden ongelmista kasvaa vakuutusyhtiöissä

Mielenterveyden ongelmat ovat ajankohtainen esimerkki muuttuvista riskeistä, joita vakuutusyhtiöiden tuotekehityksessä otetaan huomioon. Julkisuudessa on viime aikoina kerrottu tapauksista, joissa vakuutusyhtiö ei ole myöntänyt vakuutusta mielenterveyden häiriöistä kärsivälle tai kärsineelle asiakkaalle.

Juha Koposen mukaan vakuutusala opettelee ymmärtämään mielenterveyden ongelmia paremmin. Ala myös seuraa lääketieteen ja eri sairauksiin liittyvien hoitomuotojen kehitystä jatkuvasti, jotta asiakkaille voidaan taata reilu kohtelu.

 Sen sijaan, että hakija jäisi kokonaan ilman vakuutusturvaa, voidaan vakuutus nykyisin yhä useammin myöntää rajoitusehdoin.

”Vakuutustoimialan pitää pystyä vakuuttamaan riskejä laajasti ja oppia käyttämään kerättyä dataa. Tiedon lisäämiselle ja selkeälle viestinnälle asiakkaiden suuntaan on tarvetta”, Koponen toteaa.

Katso tallenne tilaisuudesta 10.2.2022

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.