Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Linjaukset > EU-asiat > Pääomamarkkinaunioni

Pääomamarkkinaunioni

 

Eurooppalainen pääomamarkkinaunionihanke on komission laaja toimintasuunnitelma, jonka tavoitteena on turvata yrityksille nykyistä monipuolisempi rahoitushuolto, tehostaa markkinoiden toimintaa ja antaa sijoittajille paremmat sijoitusmahdollisuudet kasvun ja työpaikkojen lisäämiseksi.

 

Pääomamarkkinaunioniin liittyvien komission toimien tavoitteena on turvata EU:n sisämarkkinoilla yrityksille nykyistä monipuolisempi rahoitushuolto, tehostaa markkinoiden toimintaa ja antaa sijoittajille monipuolisemmat sijoitusmahdollisuudet kasvun ja työpaikkojen lisäämiseksi. Se koostuu useista hankkeista, joiden avulla pyritään luomaan nykyisten 28 EU-jäsenmaan alueelle hyvin säännellyt ja yhdentyneet pääomamarkkinat. Tähän alueeseen kuuluu myös Iso-Britannia.

Pääomamarkkinaunionin jatkokehittämistä on jatkettava. Sen merkitys on jopa entistä tärkeämpi Brexitin jälkeen, kun Lontoon pääomamarkkinat eivät ole osa EU:ta. Rahoitusmuotojen monipuolistaminen on myös Suomen markkinoiden etu. Pankkien rooli rahoituksen lähteenä on merkittävä, mutta myös muita monipuolisia rahoituskanavia ja toimijoita tarvitaan. Vilkkaat ja monipuoliset kansalliset pääomamarkkinat ovat pohja toimiville EU:n yhteismarkkinoille. Unionia ei pidä luoda uudella yksityiskohtaisella EU-lainsäädännöllä vaan purkamalla tarpeettomat rajat ylittävää sijoitustoimintaa haittaavat esteet.


 Katso myös

 Hae aiheesta