Kuudetta kertaa järjestetty Finanssialan OpeTET päivitti opettajien tiedot alalle tärkeistä teemoista

Kuva: Shutterstock
  • Kolmen aamupäivän ajan finanssialan yritykset tarjosivat toisen asteen oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen sekä yliopistojen opettajille tietoa finanssialalle ajankohtaisista teemoista.
  • Finanssialan OpeTET pidettiin nyt kuudetta kertaa, ja opettajia oli mukana ensimmäistä kertaa myös FinanssiAkatemia- yhteistyöverkoston ulkopuolisista oppilaitoksista, kuten lukioista eri puolilta Suomea.

FinanssiAkatemia on yhteistyöverkosto, joka yhdistää alan työnantajat ja oppilaitokset. FinanssiAkatemiassa jaetaan tietoa ja osaamista verkoston sisällä. Tavoitteena on lisätä työelämän ja oppilaitosten välistä yhteistyötä siten, että työelämän tarpeet huomioidaan oppilaitosten opetuksessa. Tavoitteena on myös kehittää työnantajakuvaa.

Finanssialan OpeTET järjestettiin jo kuudennen kerran ja mukana oli laaja joukko opettajia eri koulutusasteilta. 12.-14.5.2025 pidetty OpeTET tarjosi opettajille mahdollisuuden tutustua alan työelämään ja päivittää tietojaan alalla tehtävästä työstä. Aamupäivien ohjelmasisällöstä vastasivat LähiTapiola, Nordea, OmaSp, OP Ryhmä, SEB ja Varma.

”OpeTET tarjoaa erinomaisen ja tärkeän kohtaamispaikan yhtiöiden ja oppilaitosten välillä; tiedon ja osaamisen jakaminen tässä verkostossa nähdään meillä äärimmäisen tärkeänä. Toivomme, että tapahtuma herätti ajatuksia, keskustelua sekä yhteistä oivaltamista”, sanoo OmaSp:n HR-asiantuntija Janita Mikkola.

OpeTETissa perehdyttiin alalle ajankohtaisiin teemoihin, jotka ovat viime vuosina myös opettajien toiveesta pysyneet pitkälti samoina. Vuoden 2025 OpeTETissa opettajat saivat päivittää tietojaan talousrikollisuudesta ja huijauksista, vastuullisesta sijoittamisesta ja kestävästä rahoituksesta, sekä robotiikan ja generatiivisen tekoälyn hyödyntämisestä finanssialalla. Kehitys kehittyy ja yllä mainittujen teemojen osalta muutos on jatkuvaa, jolloin lyhyessäkin ajassa voi tapahtua paljon suuntaan tai toiseen.

”Sen lisäksi, että kuulemme käytännön esimerkkejä opiskelijoille jaettavaksi, saamme paljon tietoa siitä, millaisia osaamistarpeita työelämässä on ja voimme integroida niitä opetukseen”, sanoo Jyväskylän yliopistossa väitöskirjatutkijana ja laskentatoimen opettajana työskentelevä Johanna Lähteenmäki.  

OpeTETin tarkoituksena on tarjota matalan kynnyksen kohtaamispaikka oppilaitosten ja finanssialan yritysten välille, jotta yhteydenpito helpottuu työarjessa ja oppilaitoksissa opetettavat asiat vastaavat yhä enemmän alan tarpeita.

”OpeTET on mainio konsepti ja matalan kynnyksen tapahtuma, johon on helppo osallistua. Yritysten puheenvuorot toivat tänäkin vuonna finanssialan osaamistarpeita laajasti esiin”, Lähteenmäki toteaa.

Tänä vuonna OpeTET-ilmoittautuminen avattiin myös lukioiden opettajille sekä opettajille oppilaitoksissa, jotka eivät vielä ole FinanssiAkatemia-yhteistyöverkoston jäseniä.

” Olemme ilahtuneita siitä, että yhä useammat oppilaitoksien opettajat ovat kiinnostuneita kuulemaan OpeTET tilaisuuden sisällöistä. On hienoa, että voimme työelämän asiantuntijatahoina välittää ajankohtaista tietoa oppilaitoksien opettajien käyttöön esim. tekoälystä ja miten sitä hyödynnetään arjen työssä”, sanoo Pirjo Kuusela, Nordean yhteiskuntavastuujohtaja.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan