Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Uutismajakka > Vaihdantavallankumous-blogi antaa äänen finanssialan muutokselle

Vaihdantavallankumous-blogi antaa äänen finanssialan muutokselle

​Vastikään finanssialan tulevaisuudesta julkaistun Vaihdantavallankumous – Finanssipalvelun uusi logiikka -kirjan innoittamana on avattu syksyn ajaksi blogi, joka päästää ääneen kirjan lukijoita ja kommentoijia. Blogin tarkoituksena on esittää lukijoiden oivalluksia ja pohdintoja kirjan teemoihin liittyen ja kertoa, miten finanssi- ja vakuutustoimintaa voisi ajatella uudella lailla, kertoo blogin perustaja ja kirjan kirjoittaja, Tampereen yliopiston lehtori ja kauppatieteen tohtori Pekka Puustinen.

Blogi on käytössä ainoastaan vuoden loppuun asti. Syksyn aikana siinä julkaistaan 10–15 kirjoitusta eri teemoista. Kirjoituksia on tulossa esimerkiksi asiakkaan ja yrityksen arjesta ja finanssisektorin muuttuneesta roolijaosta sekä asiakastiedon merkityksestä.

Puustinen ei aio vielä paljastaa, keitä blogin kirjoittajakaartiin lukeutuu. ”Mukaan on innokkaasti lähdössä meritoitunutta, persoonallista ja tunnettuakin väkeä finanssi- ja vakuutussektorilta, mutta myös muualta elinkeinoelämästä. Kirjoitan itse oikeastaan vain niissä tapauksissa, jos huomaan yrityksiä ja tilaisuuksia kiertäessäni, että minulla on ollut esimerkiksi ajatusvirhe omassa logiikassani”, kertoo Kööpenhaminasta sähköpostitse tavoitettu Puustinen.

Puustinen kertoo saaneensa heti kirjan julkaisun jälkeen paljon yhteydenottoja, joiden myötä syntyi ajatus blogin perustamisesta. ”Minusta tuntui, että ala on nyt todella valmis muutokseen. Halusin tarttua tuohon innostukseen ja tarjota alustan, jossa lukijat voivat itse viedä asiaa eteenpäin.”

Blogin annista koostetaan vuoden lopussa julkaisu nimeltä Oivalluksia finanssi- ja vakuutussektorilla vuonna 2013. Julkaisu toimitetaan jokaiseen alan yritykseen. Blogin ensimmäinen varsinainen kirjoitus julkaistaan syyskuussa. Blogin löytää osoitteesta vaihdantavallankumous.blogspot.fi.