Mikä maa, mikä valuutta – rinkkareissussa kaikki tärkeä kulki mukana kännykässä

Katja Repo

Pitkäaikainen unelmani toteutui, kun vuoden vaihteessa käynnistyi viiden kuukauden unelmamatka eli rinkkareissu mieheni kanssa. Aloitimme Filippiineiltä. Reissusuunnitelmamme oli löyhä ja matka edistyi fiiliksen mukaan.

Juuri se oli minulle luksusta. Oli riittävästi aikaa, mukana parasta seuraa ja mahdollisuus tutustua maailmaan, ihmisiin, kulttuureihin ja upeaan luontoon. Maailma on hieno paikka!

Reissussa tuli viimeistään selväksi, kuinka tärkeitä kännykät ja sovellukset ovat Suomessa ja maailmalla. Meillä oli mukana maksukortteja eri tileille eri pankkeihin sekä fyysisinä kortteina että ladattuna kännyköihin.

======
Ensimmäinen hankinta uuden maan lentokentällä oli aina paikallinen SIM-kortti.
======

Usein maksoimme erityisesti isommat ostokset, kuten majoitukset, lennot ja muut matkat, suoraan sovelluksien kautta hyödyntäen luottokortin turvallisuutta. Siksi ensimmäinen hankinta uuden maan lentokentällä oli aina paikallinen SIM-kortti. Se ei ollut aina helppoa. Aina kysyttiin vähintään passin tiedot ja joissain maissa otettiin esimerkiksi kuvia uuden SIM-kortin kanssa.

Jännittävin hetki kännykän kanssa oli heti reissun alussa. Yksi puhelin kävi uimassa, kastui ja lopetti toimintansa. Onneksi meillä oli tabletit mukana ja niissäkin ladattuina tärkeimmät sovellukset. Se toi turvaa, mutta samalla oli yksi arvotavara enemmän huolehdittavana.

Tavaroiden jatkuva vahtiminen ei ollut helppoa eikä aina mahdollistakaan, sillä asuimme pääosin rinkkareissaajien risumajoissa ja muissa halvoissa majoituksissa. Kännykkä saatiin onneksi korjattua eikä muitakaan ongelmia tullut. Vaikka käytimme käteistä melko vähän, oli se välillä ainoa vaihtoehto. Käteistä tarvittiin usein takseissa ja retkillä sekä tietysti pieniin ostoksiin kaduilla ja kujilla. Oli myös tilanteita, joissa kortin käyttäminen ei tuntunut turvalliselta.

======
Filippiineillä törmäsimme automaattiin, joka oli erään kodin olohuoneessa.
======

Automaatteja oli onneksi hyvin saatavilla, mutta välillä niiden sijoittelu yllätti. Filippiineillä törmäsimme automaattiin, joka oli erään kodin olohuoneessa. Perhe söi illallista samalla, kun me nostimme käteistä.

Helpotusta toi, kun etänä hoituu lähes kaikki. Monet tilaukset ja ostokset hoidettiin sovelluksilla. Etänä pystyi maksamaan myös kotimaan laskut. Pientä haastetta oli toki huolehtia runsaasta määrästä salasanoja ja muita varmistuksia, mutta niihin on onneksi olemassa hyviä palveluita. Erityisesti kasvotunnistus helpotti monen sovelluksen käyttöä.

Unelmamatka oli täysi kymppi! Se onnistui jopa korkealle asetettuja odotuksiamme paremmin.
 
Matkailimme yhdessätoista maassa. Ennakkoon odotetut kohokohdat, kuten Australian rannat, Indonesian Komodon ”lohikäärmeet” ja nenäapinoiden näkeminen Borneossa toteutuivat täydellisesti. Pysyimme myös terveinä, ja passit, kännykät sekä rinkat säilyivät tallessa. Opimme valtavasti ja saimme monta säkillistä uusia muistoja yhteiselle elämänmatkallemme.

Unelmiaan kannattaa toteuttaa!

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan

Vaikuttaminen

Katja Repo

Kehitysjohtaja