Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint

Ilmastonmuutoksen torjunta

Finanssialan hallitus linjasi helmikuussa 2017 tukevansa toimenpiteitä, joiden tavoitteena on rajoittaa maapallon keskilämpötilan nousu enintään kahteen asteeseen Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Suurena sijoittajana, luotonantajana, vakuuttajana ja omaisuudenhoitajana finanssiala haluaa myös kuvata työtään ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

FA on koonnut yhdessä jäsenyhtiöidensä kanssa raportointimallia, joiden avulla yhtiöt voivat kuvata omaa toimintaansa ilmastonmuutoksen hillinnässä ja parantaa toimintansa läpinäkyvyyttä. Raportoinnissa käytetään indikaattoreita kuvaamaan ilmastonmuutosta hillitsevien toimien kehitystä vuosien varrella. Yhteistyö hyvien raportointikäytäntöjen ohjeen tekemisessä voi samalla tuoda esille myös uusia näkökulmia jäsenyhtiöiden oman vastuullisuusraportoinnin kehittämiseen. Indikaattorien käytöstä yhtiöt päättävät itse.

Alan tavoitteena on tarkastella ja päivittää raportointisuositusta vuosittain. Suositus nojaa kansainvälisiä rahoitusmarkkinoita valvovan Financial Stability Boardin alaisen työryhmän, Task Force on Climate-related Financial Disclosures, ohjeistukseen.

Finanssiala parantaa ilmastotyönsä läpinäkyvyyttä
Sitoumusta kuvaava julkaisu sisältää ilmastonmuutoksen raportointimallit.

 Katso myös

 Hae aiheesta