Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Linjaukset > Vastuullisuus > Talousosaaminen

Talousosaamisen kehittämistä tarvitaan

Finanssiala haluaa parantaa suomalaisten mahdollisuuksia hallita omaa talouttaan paremmin. Ala pyrkii lisäämään nuorten talousosaamisen taitoja sekä kuluttajien tietoisuutta muun muassa ylivelkaantumisen riskeistä. Tavoitteena on tukea ja lisätä taloudenhallintaa koskevaa tietämystä yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Finanssialasta kertovassa viestinnässä avataan rahoitusmarkkinoiden toimintaa siten, että ymmärrys rahoittajien toiminnasta kasvaa. Finanssiala ry (FA) osallistuu myös julkiseen keskusteluun ja tekee edunvalvontaa usealla rintamalla:

  • Vaikutamme opetussuunnitelmiin ja oppisisältöihin. Tavoitteena on, että koulut ja oppilaitokset tarjoavat perustiedot oman talouden hallintaan.
  • Finanssiala ry tarjoaa peruskoulujen käyttöön oppimateriaaleja omien taloustaitojen kehittämistä varten. Zaldo.fi on pelillinen oppimisaineisto, johon kuuluu valtakunnallinen kisa. Suomi osallistuu Zaldolla European Money Week -kampanjaan, jonka tavoitteena on lisätä taloustaitoja Euroopassa.
  • Valtakunnallinen Talousguru-kilpailu on tarkoitettu lukiolaisille. Kaksiosaisen kilpailun ensimmäinen osa järjestetään kouluissa. Sen ideana on herättää kiinnostusta talousasioiden tärkeyteen. Loppukilpailu nostaa esiin nuoret taloustaitajat.
  • Vuosittain järjestettävä Talous tutuksi -koulutukset on yhteiskuntaopin opettajille tarkoitettu seminaarisarja. Tilaisuuksissa on ajankohtaisia puheenvuoroja eri talouden osa-alueilta.
  • Finanssiala ry tekee yhteistyötä useiden muiden toimijoiden ja poliittisten tahojen kanssa, jotta talousosaamisesta tulee suomalaisten kansalaistaito. Yhteistyökumppaneita ovat mm. Taloudenhallinnan neuvottelukunta, OECD, EBF ja EBTN.​

 Katso myös

 Hae aiheesta