Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Linjaukset > Tavoitteet hallitusohjelmaan

Finanssialan tavoitteet hallitusohjelmaan 2019-2023 ja EU-kaudelle 2019-2024


 

Finanssialan tärkein viesti päättäjille tulevalla vaalikaudella on vakaan toimintaympäristön ylläpitäminen. Suomalainen finanssiala voi parhaiten vauhdittaa kasvua ja tukea työllisyyttä, kun sääntely ja verot ovat maltillisella tasolla.

Uudet verot heikentävät alan mahdollisuutta tukea työllisyyttä. Kotitalouksien ja yritysten rahoituksen hankintaa ei pidä vaikeuttaa uudella sääntelyllä ja taloudellisilla lisärasitteilla. Uudet rasitteet heijastuvat aina finanssialan asiakkaisiin.

Verotuksen on oltava ennakoitavaa, pitkäjänteistä ja johdonmukaista. Institutionaalisten sijoittajien verotusta ei pidä kiristää. On vältettävä sellaisia veroja, jotka ajavat yritysten toimintoja, työpaikkoja tai taseeriä pois Suomesta. Suomalainen eläkejärjestelmä on yksi maailman parhaimmista, ja siitä on pidettävä huolta - työeläkemaksuihin ei saa tulla uusia, veroista johtuvia korotuspaineita. EU-tason sääntely on pidettävä maltillisena. Kansallista lisäsääntelyä EU-sääntelyn toimeenpanossa on vältettävä.


Tästä FA:n hallitusohjelmatavoitteisiin pdf-muodossa
Hallitusohjelmatavoitteet ppt-muodossa


Finanssiala & Kumppanit: Kasvun eväät -julkaisu

Finanssiala ry (FA) on julkaissut Kasvun eväät -ohjelman, jossa pureudutaan finanssialan tärkeimpiin teemoihin tulevissa vaaleissa. Julkaisussa esitetään 16 tärkeää kysymystä, joihin FA:n yhteistyökumppanit sekä jäsenyhtiöiden asiantuntijat tarjoavat vastauksia. 


Finanssiala ry uskoo, että vaalikaudella 2019-2023 tarvitaan ennen kaikkea vuorovaikutteisuutta ja avoimuutta. Finanssialan hallitusohjelmatavoitteet; aktiivisuus uudistuvassa EU:ssa, kansankapitalismin kukoistus, uuden teknologian mahdollisuuksien hyödyntäminen ja omistajuuden vahvistaminen ovat yhteisiä tavoitteita.

Julkaisussa ääneen pääsevät muun muassa Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen, valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston päällikkö Leena Mörttinen sekä Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Finanssiala & kumppanit: Kasvun eväät -julkaisu pdf-muodossa

 Finanssiala & kumppanit: Kasvun eväät -julkaisu

 Kaikki kumppanuuskolumnit