Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Meistä > Organisaatio

Organisaatio

​Finanssiala ry:n toimistossa työskentelee 55 finanssialan osaajaa. Organisaatio koostuu viidestä ryhmästä, joita ovat Infra ja turvallisuus, Lainsäädäntö, Taloudellinen sääntely, Vaikuttaminen sekä Talous- ja henkilöstöhallinto ja Assistenttipalvelut.

FA_organisaatio_2020_Verkkosivu_F.png

Finanssiala ry ja sen jäsenyritykset ovat Palvelualojen työnantajat Paltan työmarkkinajäseniä. Palta vastaa finanssialan työehtoneuvotteluista ja -sopimuksista.

Johtoryhmä


Finanssiala ry:n johtoryhmään kuuluvat johtaja Tuomo Yli-Huttula (viestintä ja yhteiskuntasuhteet), johtaja Taina Ahvenjärvi (infra ja turvallisuus), toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi, johtaja, pääekonomisti Veli-Matti Mattila, johtaja Mari Pekonen-Ranta (EU-asiat), johtaja Lea Mäntyniemi (lainsäädäntö) ja varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari.


Infra & Turvallisuus

Ryhmässä työskentelevät Finanssialan maksuliikenne- ja maksuinfrastruktuurin, tunnistamisen sekä vahingontorjunnan laaja-alaisia asiantuntijoita. Ryhmässä on lisäksi alan ICT-palveluiden ja kehittämisen asiantuntemusta.


Lainsäädäntö

Lainsäädäntöryhmässä työskentelee suurin osa Finanssialan juristeista. Ryhmän asiantuntijat vastaavat arvopaperi-, pankki-, sijoitusrahasto-, sekä vakuutusalan ja verotuksen sääntelystä. 


Taloudellinen sääntely

Taloudellisen sääntelyn ryhmä vastaa pankkien ja vakuutusyhtiöiden vakavaraisuus-, kriisinratkaisu-, viranomaisraportointi-, kirjanpito- ja tilinpäätössääntelyä koskevasta edunvalvonnasta. Lisäksi osa ryhmän asiantuntijoista seuraa ja analysoi finanssimarkkinoiden toimintaa Suomessa.


Vaikuttaminen

Vaikuttaminen -ryhmä koordinoi Finanssialan yhteiskuntasuhteita ja viestintää sekä suomeksi että englanniksi. Ryhmän vastuulla on finanssialan vaikuttamisen kokoaminen yhteen muiden ryhmien avustuksella. Ryhmä vastaa myös toimialadatan tuottamisesta, yritysvastuuasioiden koordinoinnista, jäsenviestinnästä sekä finanssityön ja -koulutuksen kehittämisestä. Ryhmästä löytyy osaamista myös vanhuuden hyvinvoinnin rahoittamisesta. Lisäksi ryhmä järjestää runsaasti erilaisia tapaamisia ja tilaisuuksia poliitikoille, toimittajille ja muille sidosryhmille. 


Hallinto

Talous- ja henkilöstöhallinto & Assistenttipalvelut -ryhmä mahdollistaa Finanssialan asiantuntijoiden keskittymisen omaan työhönsä ja huolehtii työskentelyolojen toimivuudesta. Ryhmässä työskentelevät henkilöstöasiantuntijoiden lisäksi talon assistentit ja taloushallintoasiantuntijat.

 Katso myös

 Hae aiheesta