- Tuulia Karvinen on aloittanut Finanssiala ry:ssä (FA) EU-asioihin keskittyvänä juristina.
- Hänen vastuualuettaan on koko alaa koskeva EU-lainsäädäntö.
- Karvinen on aiemmin työskennellyt muun muassa valtioneuvoston kansliassa sekä asianajotoimisto Evershedsissä.
Tuulia Karvinen on aloittanut Finanssiala ry:ssä EU-asioihin erikoistuneena juristina. FA:ssa Karvisen vastuualueita ovat erityisesti horisontaaliset, eli koko alaa koskettavat EU-asiat, kuten tietosuoja-asiat ja EU:n digihankkeet finanssialalle. Ennen FA:ta Karvinen on työskennellyt muun muassa valtioneuvoston kansliassa sekä useissa asianajotoimistoissa. Aiempaa finanssialan työkokemusta hänellä ei ole.
”Esimerkiksi tietosuoja on tuttu aihe aiemmista työpaikoistani ja ensimmäisestä gradustani, jossa käsittelin datan merkityksen kasvua kilpailuoikeudellisessa arvioinnissa. Uskon, että koko alaa koskettavissa aiheissa ’taustattomuuteni’ on etu, sillä en katso asioita lähtökohtaisesti vaikkapa pankki- tai vakuutusyhtiönäkökulmasta.”
Ennen FA:ta Karvinen työskenteli harjoittelijana valtioneuvoston kansliassa EU-asioiden juristitiimissä. Hänen päätehtävänään oli EU-asioiden valmistelu. Karvinen on valmistunut Dublinin Trinity Collegesta meikäläistä oikeustieteen tutkintoa vastaavaksi Master of Law’ksi. Lisäksi hän on lähes valmis oikeustieteen maisteri Lapin yliopistosta. Vapaa-ajallaan Kauniaisista lähtöisin oleva Karvinen harrastaa ratsastusta, crossfitia ja golfia.
”Ulkomainen oikeustieteen tutkintoni painottuu luonnollisesti hieman eri asioihin kuin suomalainen, mutta uskon EU-lainsäädäntöön keskittyneen opintotaustani olevan vain hyödyksi FA:ssa. Onneksi helmikuussa minulla pitäisi olla ihan viralliset suomalaisen juristin paperit. Golf on pakollinen perheharrastus, sillä ukkini on perustanut Hangon golf-klubi HanGolfin ja veljeni valmentaa golffareita työkseen”, Karvinen nauraa.
Verissä virtaavan golf-innostuksen lisäksi Karvisen intohimona on EU-lainsäädäntö. Karvinen ei allekirjoita vääräleukojen väitteitä, että EU-lainsäädäntö olisi monimutkaista tai kuivan byrokraattista.
”Kun politiikka ja yhteiskunnalliset kysymykset kiinnostavat, on pakko ymmärtää myös EU-politiikkaa. Kun tehdään useita valtioita koskettavaa sääntelyä, poliittiset tahtotilat korostuvat kansallista sääntelyä enemmän, sillä kompromisseja on tehtävä enemmän ja keskusteltava värikkäämmin.”
Nuoret simuloivat parlamentin istunnon
Karvisen EU-into kumpuaa järjestötoiminnasta Euroopan nuorten parlamentissa (European Youth Parliament, EYP), johon hän päätyi lukiossa ja vaikutti lopulta viitisen vuotta. EYP on koulutuksellinen, ei-poliittinen nuorisojärjestö, jonka tarkoituksena on kertoa nuorille, miten EU toimii ja vaikuttaa kaikkien elämään. Järjestö käy muun muassa lukioissa innostamassa nuoria EU-asioihin.
”EYP järjestää parlamenttisimulaatioita, joissa osanottajat jaetaan delegaatioihin ratkomaan jotakin aihetta tai ongelmaa. Kysymyksestä muodostetaan päätöslauselma, joka esitellään simuloidussa parlamentin istunnossa, väitellään ja äänestetään. Käsiteltävänä on ollut esimerkiksi EU:n maataloustukijärjestelmä.”
Simulaatiossa muodostettu päätöslauselma lähetetään myös oikealle EU-parlamentille esittelemään nuorten eurooppalaisten näkökulmaa ajankohtaisiin EU-aiheisiin. Karvinen osallistui simuloituihin istuntoihin ainakin kymmenen kertaa.
”Lainsäädäntöprosessia simuloidessa oppii hyvin EU-sääntelyn koukeroita ja prosesseja. Uskon, että se antoi hyvät eväät sekä valtioneuvoston kansliaan että Finanssiala ry:hyn.”
Jäikö kysyttävää?
|Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan
Janoatko lisää?
Tähän aiheeseen liittyviä uutisia ja kolumneja