FA:n Emilia Peikola pitää FA:n ja sidosryhmien suhteet hyvinä ja mutkattomina

Emilia Peikolan tehtäviin kuuluu muun muassa sidosryhmäsuhteiden ylläpito ja tapahtumien suunnittelu. Kuva: Jukka Rapo
  • Emilia Peikola on aloittanut Finanssiala ry:ssä (FA) yhteiskuntasuhteiden asiantuntijana.
  • Hänen tehtäviinsä kuuluu muun muassa sidosryhmäsuhteiden ylläpito ja tapahtumien suunnittelu.
  • Peikolalla on kokemusta muun muassa Eurooppanuorista ja valtioneuvoston kansliasta.

Finanssiala ry:ssä yhteiskuntasuhteiden asiantuntijana aloittaneella Emilia Peikolalla on vankkaa kokemusta sidosryhmäyhteistyöstä ja tapahtumien järjestämisestä. Hän on toiminut neljä vuotta Eurooppanuorissa, joista kaksi vuotta liittohallituksessa.

”Eurooppanuorissa tein laajasti yhteistyötä puolueiden ja erilaisten etujärjestöjen kanssa. Lisäksi haastattelin gradussani useita suomalaisia meppejä”, Peikola kertoo.

Kuten muutkaan järjestöt, Finanssiala ei tee edunvalvontaansa yksin, vaan tärkeä osa työtä on ylläpitää suhteita sidosryhmiin tapaamisin ja tapahtumin. Tärkeitä sidosryhmiä ovat poliittisten päättäjien ja median lisäksi esimerkiksi erilaiset muut etujärjestöt ja tietenkin finanssialan yhtiöt sekä oppilaitokset, jotka tarjoavat finanssialaan liittyvää koulutusta.

”Sidosryhmäyhteistyö on hyvin konkreettista hommaa. Pidetään aktiivisesti yhteyttä molempiin suuntiin, kerrotaan missä mennään, mikä on tärkeää ja mitä halutaan viedä eteenpäin.”

Keskeistä sidosryhmäyhteistyössä on Peikolan mukaan avoin ja mutkaton ilmapiiri. Aina pitää olla mahdollista kysyä ja keskustella.

Peikola työskentelee FA:ssa heinäkuun loppuun saakka. Keskeisiä projekteja ovat muun muassa keväällä järjestettävä etäFIT, joka valottaa opettajille finanssialan arkea. Lisäksi FA osallistuu parin vuoden tauon jälkeen SuomiAreenaan, ja tilaisuuden suunnittelu ja järjestelyt ovat pitkälti Peikolan pöydällä.

”Olen vahvasti mukana Finanssiakatemian työssä ylläpitämässä suhteita oppilaitosten ja finanssialan yritysten välillä. Lisäksi edustan muutaman kollegani kanssa Finanssiala ry:tä mukana nuorille vaikuttajille suunnatussa Arkadia 2023 -ohjelmassa, jossa tulevaisuuden vaikuttajat ja elinkeinoelämän asiantuntijat kohtaavat ja keskustelevat.”

Myös Eurooppanuorissa Peikola vastasi useista tapahtumista, kuten Linnaseminaarin nimellä kulkevasta tapahtumasta, joka kokoaa yhteen EU:sta ja vaikuttamisesta kiinnostuneet nuoret sekä vaikuttamista työkseen tekevät asiantuntijat.

Spinning-pyörä – sijoitus tulevaisuuteen

Peikola on tuore yhteiskuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta. Opintojen ohessa Peikola työskenteli reilun puolen vuoden ajan valtioneuvoston kansliassa EU-puheenjohtajuussihteeristössä kokousavustajana. Hän muun muassa osallistui epävirallisten ministeri- ja korkean tason kokousten järjestelyihin. Tapahtumien suunnittelu siis seuraa Peikolaa, minne hän meneekin.

”Korona-aika tuo oman mausteensa tapahtumien suunnitteluun. Uskaltaako esimerkiksi loppukevään tilaisuutta edes haaveilla pitävänsä muualla kuin Teamsissa?”

Peikola on aina ollut kiinnostunut finanssialasta ja siitä, miten merkittävä toimiala on koko yhteiskunnan toimivuuden kannalta.

”Olen ensimmäisinä viikkoinani käynyt runsaasti keskusteluja FA:n ryhmien kanssa ja usein todennut, että tämä alahan on vielä paljon laajempi kuin mitä kuvittelinkaan.”

Vapaa-ajallaan Peikola soittaa pianoa ja laulaa. Yksi Finanssiala ry:n tärkeistä lobbauskohteista on kannustaa ihmisiä sijoittamaan ja varautumaan tulevaisuuteen. Peikola teki tällaisen sijoituksen osin tietämättään jo korona-ajan alussa.

”Rakastan spinning-pyöräilyä ja hankin oman pyörän, ettei harrastukseen tule taukoa koronarajoitusten takia. Kai sitä voi ajatella sijoituksena omaan hyvinvointiin ja tulevaisuuteen.”

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan