Finanssialan edunvalvojasta tuli Finanssiala ry eli FA

Finanssialan Keskusliitto ry on torstaista 18.5.2017 alkaen Finanssiala ry. Lyhenteemme on FA. Nimenmuutoksen myötä FA uusii myös visuaalisen ilmeensä.

Finanssiala uudistuu kiihtyvää vauhtia, samoin edunvalvontatyö. ”Uudistimme strategiamme reilu vuosi sitten. Uudistuvan alan edunvalvojana olemme terävöittäneet työtämme ja panostaneet tulevaisuuden ennakointiin. FA:n strategian kärkiagendat liittyvät digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin, hyvinvointipalveluiden rahoituksen uusjakoon sekä työaikajoustoihin ja tuottavuuden lisäämiseen”, FA:n vt. toimitusjohtaja Esko Kivisaari kertoo.

”Uudistetun strategian mukaan FA on finanssialan vahva yhtenäinen ääni, jota tahtotilaa uusi nimemme täyttää”, Kivisaari korostaa.

FA:n tehtävänä on rakentaa jäsenilleen sellaista toimintaympäristöä, jossa ne voivat uudistuvassa maailmassa tarjota asiakkailleen laadukkaita palveluja ja auttaa Suomea menestymään.

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula toteaa, että Finanssiala ry kuvaa alan edunvalvojaa nimenä paremmin kuin keskusliitto, koska FA:n jäseniä ovat yritykset eivätkä liitot.
FA on alan kattavin ääni Suomessa. Sen jäseniä ovat pankit, vakuutusyhtiöt, työeläkeyhtiöt, arvopaperivälittäjät, sijoitusrahastoyhtiöt ja rahoitusyhtiöt. Osa toimijoista hoitaa myös lakisääteisiä sosiaaliturvaan kuuluvia vakuutuksia.

”Muualla Euroopassa näin laaja finanssialan eri sektoreiden edustavuus on poikkeuksellista. Tämän laaja-alaisuuden ansiosta meillä on vaikutusvaltaa sekä kotimaassa että Euroopassa”, Yli-Huttula sanoo.

Kymmenvuotiaan finanssialan edunvalvojan, Finanssiala ry:n, uuden visuaalisen ilmeen on suunnitellut Markus Frey strateginen ja visuaalinen sisältötoimisto Kubosta.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat