Kansankapitalismia ja digitaloutta FA:n SuomiAreenassa

Finanssiala ry (FA) tarjoaa tänä kesänä kaksi toimittaja Tuomas Enbusken isännöimää SuomiAreena-tilaisuutta. Talk show –tyyppisten keskustelujen aiheina ovat kansankapitalismi ja digitalous. Toinen tilaisuuksista toteutetaan yhteistyössä Liikenne- ja viestintäministeriön kanssa.

Miksi kansalaisen kannattaa sijoittaa, ja kannustetaanko siihen riittävästi? Mihin suuntaan sijoittamisen verotusta on vietävä? Voiko sijoittamalla pelastaa ilmaston? Näitä kysymyksiä pohditaan Enbusken johdolla FA:n omassa tilaisuudessa Porissa Antinkatu 5:n lavalla torstaina 13.7. klo 10 – 11.15.

Vieraina lavalla ovat kansanedustajat Timo Harakka (sd), Hanna Kosonen (kesk) ja Elina Lepomäki (kok) sekä europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok). Finanssialan näkemyksiä keskusteluun tuovat työeläkeyhtiö Elon toimitusjohtaja Satu Huber, Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio ja FA:n vt. toimitusjohtaja Esko Kivisaari. Muiden järjestöjen ääntä käyttävät Greenpeace Suomen maajohtaja Sini Harkki ja Kepan vero- ja yritysvastuuasiantuntija Lyydia Kilpi. Keskustelua kommentoi lukiolaisten Talousguru-kilpailun voittaja Jooa Mustonen.

Päivää aiemmin, keskiviikkona 12.7. klo 11.45 – 13 keskustellaan Puuvillan kauppakeskuksessa digi- ja alustatalouden tuomista mahdollisuuksista. Millaisia uusia palveluja nämä synnyttävät? Uudet ansaintamallit perustuvat yhä enemmän asiakastietojen hyödyntämiseen. Miten taataan tietojen saatavuus, turvallisuus ja eettisyys?

Lavalla Enbusken vieraina ovat poliitikoista liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ja kansanedustaja Jyrki J. Kasvi (vihr). Finanssialalta keskustelemassa ovat digi-johtaja Petri Vuorinen LähiTapiolasta, johtaja Pekka Puustinen Ilmarisesta ja FA:n vt. toimitusjohtaja Esko Kivisaari. Muita keskustelijoita ovat asianajaja Jaakko Lindgren Dottirista, hyvinvointialan kasvuyrittäjä ja startup-aktivisti Nelli Lähteenmäki, Talousguru Jooa Mustonen, startup-yrittäjä ja tutkija Antti Poikola Open Knowledge Finlandista sekä rikoskomisario Sari Sarani Keskusrikospoliisista. Keskustelun järjestävät FA ja LVM yhteistyössä.

Molemmat tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Tutustu FA:n SuomiAreena-tarjontaan