Olga Komulainen on aloittanut Finanssiala ry:ssä (FA) visuaalisen viestinnän asiantuntijana. Olgan vastuulla on FA:n graafinen ilme ja infografiikka. Hän myös haluaa itseään tituleerattavan etunimellä.
Ennen Finanssiala ry:hyn tuloaan Olga työskenteli sosiaali- ja terveysministeriössä, jossa hän muun muassa laati ministeriölle visuaalisen ilmeen ja muotoili sote-uudistuksen koukeroisia kokonaisuuksia ymmärrettäväksi infografiikaksi. Lisäksi hän on työskennellyt erilaisissa visuaalisen muotoilun tehtävissä muun muassa Stockmannilla ja kosmetiikkayhtiö Lumenella, jossa hän omien sanojensa mukaan oppi toden teolla, mitä tarkoittaa syvällinen ja systemaattinen brändin kehittäminen.
”Jokainen yksityiskohta voiteiden tuoksusta purkin korkin napsahdukseen valjastettiin kuvastamaan Suomen luontoa ja vesistöjä.”
Brändiä, kokonaisuutta hän haluaa luoda myös FA:ssa. Olgan suunnittelufilosofiassa visuaalisuus on kokonaisuus. Viesti tulee räätälöidä johdonmukaisena joka kanavaan, esimerkiksi someen ja PowerPoint-esityksiin.
Luovuus ja tarinankerronta
FA julkaisee runsaasti lukuja ja infografiikkaa. Olgan tehtävänä on saada luvut, käyrät ja käppyrät ymmärrettäviksi ja houkutteleviksi – sellaisiksi, että lukija innostuu niitä katselemaan ja tutkimaan.
”Miten datasta saadaan kuvin ja tekstein olennainen esiin? Luovuudella ja tarinankerronnalla kuivakoistakin luvuista saa tehtyä houkuttelevia”, Olga maalailee.
Olga uskoo, että Finanssiala ry:n visualistina hän pääsee yhdistämään kaupallisen puolen osaamista viestintään ja vaikuttamiseen. Graafisen muotoilun ja infografiikan lisäksi hänen vastuullaan on koko FA:n visuaalinen ilme.
Olgan odotuksissa on, että edunvalvontajärjestössä pääsee hyödyntämään räväkästi erilaisia välineitä ja oppimaan uutta.
”Liikegrafiikka – haluan kehittyä siinä helevetin hyväksi ja nopeaksi!”
Savolaisen suorapuheinen Olga on lähtöisin Iisalmesta. Vapaa-ajallaan hän muun muassa laulaa kuorossa. Kuoro on reissannut ja opetellut alkuperäisiä kansanlauluja muun muassa toissa kesänä Marin tasavallassa Keski-Venäjällä. Laulaja, piirtäjä, kosmopoliitti ja visualisti kiistää kuitenkin jyrkästi olevansa taiteilija.
”Ei mitään sellaista myyttisyyttä. Vanhanaikainen ajatus taiteilijagurusta on menneisyyttä. Visuaalinen muotoilu on kovaa tiimityötä: kädet saveen vain!”