Puinen käyntikortti erottuu digimaailmassa

Uskalla Yrittää -tapahtuma keräsi Kampin kauppakeskukseen Helsinkiin yli 80 nuorten pyörittämää yritystä. Tänä vuonna perinteisten ruokien ja designin lisäksi tarjolla oli useita digitaalisia tuotteita. Nuorten lukuisat neronleimaukset osoittavat, kuinka tärkeää on, että nuorille opetetaan taloustaitoja ja yrittäjyyttä, jotta loistavat ideat saadaan vietyä myös käytäntöön.

Ohjas-sovellus auttaa nuorta löytämään tapahtumat, kurssit ja järjestöt samasta paikasta. Jujuna on, että sovelluksen tapahtumat on pisteytetty sen mukaan, kuinka paljon erilaiset tapahtumat edistävät käyttäjän opintoja. Sovelluksen kehittänyt ryhmä sai esimerkiksi Uskalla Yrittää -osallistumisellaan kuitattua yhden kurssin.

Wardwave-sovellus taas auttaa suojaamaan eri palveluiden salasanoja. Salasanat tallennetaan mobiilisovellukseen, josta ne saa ulos yhdellä kattosalasanalla. Tekijät vakuuttavat, että sovellus on ehdottoman turvallinen.

”Suojaus on samaa tasoa kuin pankeilla tai armeijalla”, vakuuttavat Lauri Nakola ja Jaakko Nurminen.

Kaikkien mielestä digitaalisuus ei suinkaan ole perinteisten palveluiden surma. Miten BC Designin suomalaisesta koivusta valmistetut käyntikortit menestyvät digimaailmassa?

”Se on juuri se juttu!” sanoo Netta Fried. ”Tämä on mieleenpainuva ja erottuva, sillä nykyään harvalla on enää minkäänlaisia käyntikortteja.”

Luovaa hulluutta

Taloustaitojen oppiminen kestää koko elämän. Kun yrittäjyyttä harjoittelee jo nuorena, ehtii selvittää, mikä toimii ja mikä ei. Moni menestystarina on lähtenyt liikkeelle luovasta heittäytymisestä tai täydellisestä strategian vaihdoksesta.

”On koko maan etu, että yhä useampi nuori lähtee viemään ideaansa yritykseksi. Tämä luo hyvinvointia ja kasvua tulevaisuuden Suomelle”, sanoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori avajaispuheessaan.

Ekologisuus näkyi muissakin yrittäjien tuotteissa kuin puisissa käyntikorteissa. Mikkeliläinen Narmu valmistaa kierrätyskankaista leikatuista suikaleista ja tennispalloista leluja koirille.

”Mikkelin tennisseura on lahjoittanut pallot”, kertoo Sanni Lampila.

Sanni Lampila ja Jenni Marttinen näyttävät, että käsityönä valmistettu lelu kestää.