Raportti kannustaa vakuutusyhtiöitä ymmärtämään paremmin mielenterveyden kirjoa – FA puhui aiheesta webinaarissa viime keväänä

Mielenterveyden häiriöiden hintalappu Suomelle on 11 miljardia euroa vuodessa. Kuva: Shutterstock
  • Vakuutusyhtiöiden kansainvälinen yhdistys Geneva Association kannustaa vakuutusyhtiöitä kehittämään ymmärrystään mielenterveyden häiriöistä.
  • Yhdistyksen raportissa kuvataan, kuinka vakuutusyhtiöt tukevat mielenterveyttä ja kuinka ne voisivat kehittää ymmärrystään entisestään.
  • Finanssiala ry puhui aiheesta vuosi sitten Pyöreän pöydän webinaarissa. Linkki tilaisuuteen ja muihin materiaaleihin on jutun lopussa.

Vakuutusyhtiöiden kansainvälinen yhteenliittymä Geneva Association kiinnittää raportissaan huomion mielenterveyden ongelmiin, joiden kasvulla on merkittäviä vaikutuksia myös vakuutusyhtiöihin. Ongelma ei ole vähäinen, sillä OECD:n mukaan mielenterveyden häiriöiden hintalappu Suomelle on 11 miljardia euroa vuodessa.

”Geneva Associationin pointti on tärkeä: On varmistettava, että vakuutusyhtiöissä ymmärretään mielenterveyden laajaa kirjoa. Näin vakuutusturvaa voidaan tarjota mahdollisimman laajasti ja reilusti. Näistä asioista Finanssiala ry muistutteli jo vuosi sitten”, sanoo Finanssiala ry:n johtaja Hannu Ijäs.

Finanssiala ry käsitteli mielenterveyden häiriöitä ja vakuutuksia Pyöreän pöydän webinaarissa huhtikuussa 2022. Mieli ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi nosti esiin ongelman, että mielenterveysongelmat ovat etenkin aiemmin johtaneet herkemmin vakuutushakemuksen hylkäämiseen.

Vakuutusala on tietoinen ongelmasta, ja nykyisin vakuutus voidaan monessa tapauksessa myöntää rajoitusehdoin sen sijaan, että hakija jäisi kokonaan ilman vakuutusturvaa.

“Ala seuraa aktiivisesti lääketieteen ja hoitomuotojen kehitystä, jotta asiakkaille voidaan taata reilu kohtelu. Myös vakuutusten myöntämiseen ja terveysselvityksiin liittyvät prosessit kehittyvät jatkuvasti. Hakemuksia tarkastellaan tapauskohtaisesti”, FA:n Ijäs kiteyttää.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan