Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Uutismajakka > Katso tallenne – Miten korona vaikutti talouteen? Talous tutuksi -koulutuksen luennot

Katso tallenne – Miten korona vaikutti talouteen? Talous tutuksi -koulutuksen luennot

Opettajille suunnattua Talous tutuksi -koulutusta voi seurata maksutta verkossa. Pääekonomistit Tiina Helenius työeläkeyhtiö Elosta ja Henna Mikkonen Säästöpankista käyvät läpi koronan vaikutuksia maailmantalouteen ja Pörssisäätiön Sari Lounasmeri vaikutuksia osakemarkkinoille. 

Kolmanneksi kuullaan kryptovaluutoista ja digitaalisesta keskuspankkirahasta Suomen Pankin neuvonantaja Aleksi Grymiltä. Voit seurata luentoja suorana tai tallenteena alla olevasta soittimesta.  
 


Koulutukset on suunniteltu erityisesti historian ja yhteiskuntaopin ja matematiikan opettajille, kotitalous- ja luokanopettajille, rehtoreille, opoille ja opettajiksi opiskeleville. Koulutus sopii opettajille niin ala- ja yläkouluissa kuin lukioissa. Koulutusta voivat vapaasti seurata myös muut kuin opettajat. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osallistumista tai taustatietoja. 

Koulutuksia järjestävät yhdessä Finanssiala ry:n lisäksi Talous ja nuoret TAT, Suomen Pankki, Pörssisäätiö sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto ja Opetushallitus. 

Koulutuksen ensimmäinen osa käsitteli PISA-tutkimuksen talousosaamista koskevia tuloksia ja koulujen yrittäjyyskasvatusta. Koulutuksen ensimmäinen osa on nähtävissä Youtubesta (alla oleva soitin) ja esitysaineisto SlideSharesta. 

 

Torstain koulutuksen tarkka aikataulu: 

Koronan isku talouteen – ja kryptovaluutat 


10.9.2020 klo 9.00-11.00 

9.00 Maailmantalous koronan jälkeen 
Millaiset jäljet koronakriisi on jättänyt Suomen ja maailman talouteen? Ajankohtaiskatsaus talouden tilanteeseen työeläkeyhtiö Elon pääekonomisti Tiina Heleniukselta ja Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Henna Mikkoselta. 

9.40 Koronakriisi osakemarkkinoilla 
Miten yksityissijoittajat käyttäytyvät markkinamyllerryksessä? Luennoitsijana Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri. 

10.20 Kryptovaluutat ja digitaalinen keskuspankkiraha – Mistä oikein on kyse? 
Asiantuntijaluennoitsijana Aleksi Grym, joka työskentelee digitalisaation neuvonantajana ja digitaalinen keskuspankki -prosessin päällikkönä Suomen Pankin rahoitusvakaus- ja tilasto-osastolla.