Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint

Tapaturmat

 

​Suomessa sattuu vuosittain noin 1 000 000 tapaturmaa. Niistä noin 800 000 on koti- ja vapaa-ajan tapaturmia. Viime vuosikymmeninä lisääntyneissä kotitapaturmissa menehtyy vuosittain noin 2 500 suomalaista vuosittain, joista 1 200 kaatumalla, putoamalla, kompastumalla tai liukastumalla.

FA on mukana Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyhankkeessa, joka järjestö- ja viranomaisyhteistyöllä pyrkii taittamaan kotitapaturmien kasvukehitystä muun muassa koulutuksella ja kampanjoinnilla. Tämä ns. "Kissa-hanke" toteuttaa STM:n Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn tavoiteohjelmaa. Talvijalankulun turvallisuutta edistävässä Pysy pystyssä -kampanjassa FA on myös mukana.

Lisäksi FA on jäsenenä STM:n Tapaturmayhteistyöryhmässä ja Tapaturmapäivän (13. perjantai) viestintäryhmässä.

 

Kotitapaturma.fi

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmia ja niiden ennaltaehkäisyä esittelevä sivusto. Lisäksi sivuilta voi tilata maksutta materiaalia, kuten tarkistuslistoja, julisteita sekä esitteitä.

Pysypystyssä.fi

Talvijalankulun turvallisuutta edistävä kampanja antaa vinkkejä pystyssä pysymiseen liukkaan sään aikaan.

Tapaturmapäivä.fi

Aina perjantaina 13. päivä vietettävä Tapaturmapäivä kiinnittää huomiota työ-, liikenne- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyyn.

Paloturvallisuusviikko.fi

Paloturvallisuusviikolla kampanjoidaan palovaroittimien käytöstä sekä annetaan vinkkejä lähipiirin paloturvallisuuden parantamiseen.

Tapaturmatilastot

THL julkaisee tilastokatsauksia eri tapaturmista ja ne ovat luettavissa ja ladattavissa THL:n verkkosivuilla.

 Katso myös

 Hae aiheesta