Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Vahingontorjunta

Vahingontorjunta.fi

Vakuutusyhtiöt maksavat korvauksia vuosittain 650 - 700 miljoonaa euroa erilaisista omaisuusvahingoista, kuten esimerkiksi tulipaloista, vesivahingoista, luonnonilmiöistä ja rikosvahingoista. Lisäksi vakuutusyhtiöt korvaavat tapaturmista noin 600 miljoonaa euroa. Vahingoista aiheutuu lisäksi huomattavia menetyksiä kansalaisille ja yhteiskunnalle.

Torjuttu vahinko on parempi kuin korvattu vahinko

Finanssiala (FA) tekee eri tahojen kanssa tiivistä yhteistyötä vahinkojen torjumiseksi ja vahingoista aiheutuneiden haittojen rajoittamiseksi. FA:n vahingontorjunta vaikuttaa turvallisuutta koskevaan lainsäädäntöön ja viranomaismääräyksiin, tekee yhteistyötä eri viranomaisten ja sidosryhmien kanssa sekä viestii turvallisuusasioista.

Lisäksi FA luetteloi turvallisuustuotteita ja sekä niitä toimittavia liikkeitä.

Näiltä sivuilta löydät tietoa palo-, vuoto-, rikos- ja luonnonilmiövahingoista ja niiden torjunnasta sekä tapaturmien torjunnasta.

Pankkiturvallisuudesta on koottu oma sivustonsa, jonka löydät täältä.

Nettihuijaukset

Verkkohuijarit käyttävät ihmisiä hyväkseen monin tavoin. Rahaa tai henkilöllisyyksiä ei varasteta vain murtautumalla erilaisiin tietojärjestelmiin, vaan tietoja kalastellaan ihmisiltä erilaisin tavoin.

Pankkiturvallisuus.fi-sivulla on jaossa materiaalia huijausten tunnistamiseen ja torjumiseen. Sen on tuottanut poliisin eurooppalainen yhteistyöorganisaatio Europol ja eurooppalaisten pankkien kattojärjestö EBF. Europolin sivuilta materiaalista löytyy erikielisiä versioita.