Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Linjaukset > EU-asiat > Kestävä rahoitus

Kestävä rahoitus

 

Ilmastonmuutostyö lähtee uudelle vaihteelle, kun finanssisektori alkaa tosissaan laskea ilmastonmuutokseen liittyviä riskejä ja ryhtyy sen perusteella suuntaamaan rahoitustaan. 

Ympäristön ja yhteiskunnan osalta kestävää rahoitusta edistetään EU:ssa useilla lainsäädäntöhankkeilla. Finanssiala on mukana vaikuttamassa lakihankkeisiin ja kannattaa niiden ajatusta kestävän rahoituksen lisäämisestä ja aihetta koskevan kriteeristön selventämisestä. Lakihankkeiden taustalla on yhtenäistää käsitystä siitä, millaiset rahoitus- ja sijoitustuotteet ovat ympäristön kannalta kestäviä ja millaisin ehdoin tuotteita voi kutsua vastuullisiksi. Samassa yhteydessä säädetään myös sijoitustuotteiden ja -neuvonnan tiedonantovaatimuksista ja uusien vähähiilisiä sijoituskohteita vertailevien viitearvojen luomisesta. 

Kotimaassa FA on koonnut yhdessä jäsenyhtiöidensä kanssa raportointimallia, joiden avulla yhtiöt voivat kuvata omaa toimintaansa ilmastonmuutoksen hillinnässä ja parantaa toimintansa läpinäkyvyyttä. Raportoinnissa käytetään indikaattoreita kuvaamaan ilmastonmuutosta hillitsevien toimien kehitystä vuosien varrella.

Finanssiala ry:n varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari on ollut mukana EU-komission asettamassa korkean tason asiantuntijaryhmässä, joka pohti miten finanssialan eri sektorit voivat edistää rahoitusvirtojen kohdistumista ilmastonmuutosta hillitseviin kohteisiin. Tällä hetkellä Kivisaari toimii yritysten tilinpäätösraportointia EU:n komissiolle kehittävän ajatushautomon ohjausryhmässä. Ajatushautomon työn ytimessä on kestävän rahoituksen edistäminen.

 Katso myös

 Hae aiheesta