Finanssialan yrityksillä kohtalainen maine – parhaimmat arvosanat työnantajuudessa, johtamisessa ja taloudessa

Finanssialan yhtiöiden maineen taso on keskimäärin kohtalaisella tasolla ja melko lähellä hyvää tasoa, ilmenee T-Median Luottamus & Maine -tutkimuksesta. Kuva: Shutterstock
  • Finanssialan yritysten maine on keskimäärin kohtalaisella tasolla, selviää T-Median Luottamus & Maine -tutkimuksesta.
  • Joulukuussa 2022 toteutetussa tutkimuksessa selvitettiin yleisön näkemyksiä 24:stä finanssialan organisaatiosta.
  • Parhaimmat arvosanat finanssiyhtiöt saavat työnantajuuden, johtamisen ja talouden osa-alueista.

Finanssialan yhtiöiden maineen taso on keskimäärin kohtalaisella tasolla ja melko lähellä hyvää tasoa, ilmenee T-Median Luottamus & Maine -tutkimuksesta. Parhaimmat arvosanat finanssiyhtiöille tulee talouden, työnantajuuden ja johtamisen osa-alueista.

“Toimialalla työskentelee monipuolinen kattaus työntekijöitä. Monimuotoisuuden hyödyntäminen on erilaisuuden ymmärtämistä ja hyväksymistä. Paitsi merkittävä työnantaja, finanssitoimiala on vahvasti läsnä suomalaisten arjessa tarjoamalla sekä maksupalveluita että mahdollisuuksia sijoittamiseen ja vaurastumiseen. Vakuutusyhtiöt turvaavat suomalaisten elämää ja taloudellista toimintaa ja hoitavat myös lakisääteistä sosiaaliturvaa”, sanoo Finanssiala ry:n johtaja Tuomo Yli-Huttula.

Yli-Huttula iloitsee alan hyvästä maineesta, mutta toteaa, että työtä on vielä tehtävänä. Esimerkiksi toimialan työtä vastuullisuuden saralla on avattava entistä enemmän.

”Meidän on kerrottava konkreettisesti, miten pankit, vakuutusyhtiöt ja työeläkeyhtiöt ovat keskeisessä roolissa ilmastokriisin hillitsemisessä ja luontokadon ehkäisemisessä.”

Tutkituista yhtiöistä parhaimmat arvosanat saavat Nordnet, S-Pankki ja OP Ryhmä. Yksikään tutkituista ei saanut heikkoa arvosanaa maineestaan.

”Hyvä maine ja sen tuoma luottamus on toiminnan edellytysten kannalta kriittinen mittari esimerkiksi Suomen eläkejärjestelmän kestävyydelle ja vakuutustoiminnalle. Korkotasojen nousu ja vaikea finanssivuosi näkyvät kansalaisten suhtautumisessa finanssiklusteriin aiempaa hiukan kriittisemmin”, sanoo T-Median tutkimusjohtaja Sari Maunula tiedotteessa.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan