Kestävästä rahoituksesta tekoälyn hyödyntämiseen ja urapolkuihin – finanssialan OpeTETissä opetettiin opettajia

Kuva: Shutterstock

Opettajille suunnattu OpeTET (entinen EtäFIT) järjestettiin nyt neljättä kertaa ja mukana oli ennätysmäärä osallistujia. 15.-17.5.2023 etäyhteyksin pidetyssä tapahtumassa opettajat pääsivät kurkistamaan finanssialan arkeen ja alalle ajankohtaisiin teemoihin. Tilaisuuden sisällöstä vastasivat Danske Bank, LähiTapiola, Varma, Handelsbanken, OP Ryhmä sekä Työeläkeyhtiö Elo.

”OpeTET on hieno esimerkki oppilaitosten ja yritysten välisestä yhteistyöstä. OpeTET luo yrityksille mahdollisuuden kertoa osaamis- ja osaajatarpeista, joita he tunnistavat tämän hetken ja tulevaisuuden työelämässä. Opettajat saavat ajantasaisen kuvan työstä finanssialan yrityksissä ja mitä yritykset odottavat työelämään astuvilta nuorilta. Opettajien kautta virtaa satoja ja tuhansia opiskelijoita, joten heidän vaikutuksensa tulevaisuuden tekijöihin on suuri”, kertoo Pauliina Heiskanen Varmasta.

OpeTETin teemoina olivat tänä vuonna finanssialalle ajankohtaiset kestävä rahoitus ja vastuullinen sijoittaminen, työllistymismahdollisuudet ja urapolut sekä robotiikan ja tekoälyn hyödyntäminen.

”Täytyy sanoa, että olin todella positiivisesti vaikuttunut. Aihealueet olivat itseni kannalta hyvin mielenkiintoisia. Jokaiselta päivältä voisi nostaa useampiakin asioita esille, mutta jos yksi pitää mainita, niin erityisen mielenkiintoisena pidin esitystä yrityspankkitoiminnan ja kestävän kehityksen yhteensovittamisesta”, toteaa OpeTETiin osallistunut Turun yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Mika Vaihekoski.

Yhtiöiden asiantuntijat pitivät teemoista alustuksia ja antoivat konkreettisia esimerkkejä hyödynnettäväksi opetuksessa. Sisällöt on pyritty luomaan opettajien toiveita kuunnellen, jotta opittua voidaan hyödyntää opetuksessa mahdollisimman paljon. OpeTETiin osallistuneen Turun yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Mika Vaihekosken mukaan tapahtumasta saatua tietoa voi ottaa osaksi opetusta sekä hyödyntää opetusmateriaalien teossa.

”Tapahtuman avulla voi tuoda uusinta tietoa yritysten käytännöistä, ratkaisuista ja kohtaamista ongelmista opetukseen. Itse ainakin sain paljonkin tietoa, jota voin hyödyntää opetusmateriaalia tehdessäni”, kertoo Vaihekoski.

OpeTETin taustalla on tiedon vaihtamisen lisäksi ajatus oppilaitosten ja alan yhtiöiden yhteistyön tiivistämisestä sekä verkostoitumisesta. Uusien kontaktien saaminen helpottaa yhteistyön tiivistämistä arjen työssä, ja siitä hyötyvät niin oppilaitokset kuin alan yhtiötkin.

”Yhteistyömahdollisuudet oppilaitosten kanssa, varsinkin näin kootusti, ovat harvinaisia Suomessa. Oppilaiden ja oppilaitosten kanssa työskentely on kuitenkin antoisaa meille”, sanoo Aino Ranta LähiTapiolasta.  

Finanssiakatemia on yhteistyöverkosto, joka yhdistää alan työnantajat ja oppilaitokset. Finanssiakatemiassa jaetaan tietoa ja osaamista verkoston sisällä. Tavoitteena on lisätä työelämän ja oppilaitosten välistä yhteistyötä siten, että työelämän tarpeet huomioidaan oppilaitosten opetuksessa. Tavoitteena on myös kehittää työnantajakuvaa.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan