Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Vahingontorjunta > Rikostorjunta

Rikostorjunta

Murtovahingot

Murto- ja varkausvahinkoja korvataan kotitalouksille ja yrityksille vuosittain noin 30 miljoonalla eurolla. Korvattavia vahinkoja on vuosittain noin 30 000 kappaletta. Tämä tarkoittaa noin 80 vahinkoa joka päivä.

Finanssiala (FA) torjuu rikosvahinkoja tekemällä turvallisuusohjeita ja luetteloimalla turvallisuustuotteita sekä niitä toimittavia liikkeitä.

Liikkeellä on käytössä kolmannen osapuolen arvioima laatujärjestelmä, alan tutkinnon suorittanut suunnittelija ja riittävästi referenssikohteita.

FA seuraa myös rikollisuuden ilmiöitä ja niiden kansainvälistä kehitystä yhdessä viranomaisten sekä pankkien ja vakuutusyhtiöiden kanssa.

Vakuutusyhtiöihin kohdistuvat petokset

Vakuutusyhtiöihin kohdistuvat petos- ja talousrikokset aiheuttavat merkittäviä menetyksiä vakuutusyhtiöille ja siten menetyksiä myös vakuutuksenottajille. Vakuutuksenottajien tulee voida luottaa siihen, että yhtiöt torjuvat ja tutkivat näitä rikoksia ja muita väärinkäytöksiä sekä rajoittavat väärin perustein haettavista vakuutuskorvauksista vakuutuksenottajille aiheutuvaa vahinkoa. FA:n teettämien haastattelututkimusten mukaan joka seitsemäs vastaaja tuntee vakuutusyhtiötä huijanneen henkilön.

Kaikki eivät ole luottamuksemme arvoisia

Väärinkäytösten torjunta on osa vakuutusalan yhteiskuntavastuuta. FA hankkii petosrikollisuutta koskevaa informaatiota koti- ja ulkomaisista lähteistä, tekee viranomaisyhteistyötä ja koordinoi vahinko- ja väärinkäytösrekisterien käyttöä.

Ajoneuvoihin kohdistuvat rikokset

FA seuraa ja kokoaa tietoja ajoneuvo-, vene- ja polkupyörävarkauksista yhteistyössä poliisin ja vakuutusyhtiöiden kanssa. Vuosittain julkaistaan tilastotietoja varkaustilanteen kehityksestä.

 Suojaa veneesi varkauksilta

 Hyväksytyt pyöränlukot?

 Katso myös

 Hae aiheesta