Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Vahingontorjunta > Vuotovahingot

Vuotovahingot

 

Vuotovahingoista aiheutuvia korvauksia maksetaan noin 160 miljoonalla eurolla vuosittain. Korvattavia vuotovahinkoja on noin 37 000 kappaletta vuosittain. Tämä tarkoittaa noin sata vahinkoa joka päivä.

Vesi- ja vuotovahingot johtuvat käyttövesiputkistojen ja viemäriputkistojen vanhenemisesta, vettä käyttävien laitteiden lisääntymisestä ja rakennusvirheistä.

Vuotovahingot torjuttavissa

Finanssiala (FA) on tehnyt selvityksiä vuotovahingoista vahinkokehityksen seuraamiseksi ja syiden selvittämiseksi. Vuotovahinkojen syyt on selvitetty ja selvitysten mukaan keskeisimmät syyt vahinkoihin eivät ole muuttuneet. Viimeisin tutkimus on vuodelta 2013. 

Keinot vuotovahinkojen torjuntaan ovat oikea-aikainen putkiremontti, astianpesukoneiden oikeanlainen asennus, valvottu käyttö ja uusiminen ennen käyttöiän loppumista.

FA torjuu vuotovahinkoja laatimalla turvallisuusohjeita ja luetteloimalla turvallisuustuotteita.

FA osallistuu kosteusmittaajien koulutusohjelmien ja tutkintojen kehittämiseen sekä vesi- ja viemärisaneerausten laadun kehittämiseen yhdessä kiinteistöalan toimijoiden kanssa.

Pätevöityneet kosteudenmittaajat (PKM) ja Eurofins Expert Services Oy sertifioimat rakenteiden kosteuden mittaajat on listattu seuraavilla sivuilla: Taitotalo ja Sertifikaattihaku.fi.

Lisätietoja kosteudenmittauksesta ja auktorisoinnista löytyy Vahinkoalan Auktorisointiryhmä VAR -sivuilta.

 Katso myös

 Hae aiheesta