Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint

Organisaatio

​Finanssialan Keskusliiton toimistossa työskentelee 55 finanssialan osaajaa. Organisaatio koostuu neljästä ryhmästä, joita ovat Lainsäädäntö, Markkinat, Vaikuttaminen ja Yhteiset palvelut.

 

Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana.


Ryhmien lisäksi asiantuntijamme toimivat yli ryhmärajojen FK:n kolmen kärkihankkeen parissa. Kärkihankkeisiin kuuluu digitalisaation vauhdittaminen säädösympäristöön ja infrastruktuuriin vaikuttamalla, yksityisen varallisuuden saaminen hoivan julkisen rahoituksen rinnalle ja työn tuottavuuden ja joustavuuden parantaminen.

Edunvalvontaa ohjataan niin ikään ryhmärajat ylittävästi. FK:n kannanmuodostuksen ja vaikuttamisen kehittämisestä sekä EU-edunvalvonnasta vastaavat omat tiiminsä. Käytännön työmarkkinaneuvotteluita hoitaa FK:n puolesta PALTA.

Johtoryhmä

Finanssialan Keskusliiton johtoryhmään kuuluvat kehitysjohtaja Taina Ahvenjärvi (takarivissä vasemmalla), johtaja Ulla-Maija Rajakangas, johtaja Päivi Pelkonen, pääekonomisti Veli-Matti Mattila, johtaja Lea Mäntyniemi, varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari, toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi ja viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula.

Lainsäädäntö

Lainsäädäntöryhmässä työskentelee suurin osa FK:n juristeista. Ryhmän asiantuntijat vastaavat arvopaperi-, pankki-, sijoitusrahasto-, sekä vakuutusalan ja verotuksen sääntelystä. Ryhmässä on myös vahingontorjunnan laaja-alaisia asiantuntijoita.

Markkinat

Markkinat -ryhmä kokoaa yhteen monenlaisia markkina-asiantuntijoita. Ryhmässä työskentelevät FK:n maksuliikenne- ja maksuinfrastruktuurin asiantuntijat, analyytikot ja tilinpäätös- sekä tunnistamisen asiantuntijat. Ryhmästä löytyy osaamista myös vanhuuden hyvinvoinnin rahoittamisesta.

Vaikuttaminen

Vaikuttaminen -ryhmä koordinoi Finanssialan Keskusliiton yhteiskuntasuhteita ja viestintää. Ryhmän vastuulla on finanssialan vaikuttamisen kokoaminen yhteen muiden ryhmien avustuksella. Ryhmä vastaa myös toimialadatan tuottamisesta, yritysvastuuasioiden koordinoinnista, FK:n jäsenviestinnästä ja finanssityön ja -koulutuksen kehittämisestä. Lisäksi ryhmä järjestää runsaasti erilaisia tapaamisia ja tilaisuuksia poliitikoille, toimittajille ja muille sidosryhmille.

Yhteiset palvelut

Yhteiset palvelut -ryhmä mahdollistaa FK:n asiantuntijoiden keskittymisen omaan työhönsä ja huolehtii työskentelyolojen toimivuudesta. Ryhmässä työskentelevät henkilöstöasiantuntijoiden lisäksi talon assistentit, kääntäjät ja taloushallinto- sekä tietohallintoasiantuntijat.

 Katso myös

 Hae aiheesta