Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Meistä > Organisaatio

Organisaatio

​Finanssiala ry:n toimistossa työskentelee 55 finanssialan osaajaa. Organisaatio koostuu neljästä ryhmästä, joita ovat Lainsäädäntö, Markkinat, Vaikuttaminen ja Yhteiset palvelut.


Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana.

Ryhmien lisäksi asiantuntijamme toimivat yli ryhmärajojen Finanssialan kolmen kärkihankkeen parissa. Kärkihankkeisiin kuuluu digitalisaation vauhdittaminen säädösympäristöön ja infrastruktuuriin vaikuttamalla, yksityisen varallisuuden saaminen hoivan julkisen rahoituksen rinnalle ja työn tuottavuuden ja joustavuuden parantaminen.

Edunvalvontaa ohjataan niin ikään ryhmärajat ylittävästi. Finanssialan kannanmuodostuksen ja vaikuttamisen kehittämisestä sekä EU-edunvalvonnasta vastaavat omat tiiminsä.

Finanssiala ry ja sen jäsenyritykset ovat Palvelualojen työnantajat Paltan työmarkkinajäseniä. Palta vastaa finanssialan työehtoneuvotteluista ja -sopimuksista.

Johtoryhmä


Finanssiala ry:n johtoryhmään kuuluvat johtaja Lea Mäntyniemi, johtaja Mari Pekonen-Ranta, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula, toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi, kehitys- ja hallintojohtaja Taina Ahvenjärvi, varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari ja johtaja, pääekonomisti Veli-Matti Mattila.

Lainsäädäntö


Lainsäädäntöryhmässä työskentelee suurin osa Finanssialan juristeista. Ryhmän asiantuntijat vastaavat arvopaperi-, pankki-, sijoitusrahasto-, sekä vakuutusalan ja verotuksen sääntelystä. Ryhmässä on myös vahingontorjunnan laaja-alaisia asiantuntijoita.

Markkinat


Markkinat -ryhmä kokoaa yhteen monenlaisia markkina-asiantuntijoita. Ryhmässä työskentelevät Finanssialan maksuliikenne- ja maksuinfrastruktuurin asiantuntijat, analyytikot ja tilinpäätös- sekä tunnistamisen asiantuntijat. Ryhmästä löytyy osaamista myös vanhuuden hyvinvoinnin rahoittamisesta.

Vaikuttaminen


Vaikuttaminen -ryhmä koordinoi Finanssialan yhteiskuntasuhteita ja viestintää. Ryhmän vastuulla on finanssialan vaikuttamisen kokoaminen yhteen muiden ryhmien avustuksella. Ryhmä vastaa myös toimialadatan tuottamisesta, yritysvastuuasioiden koordinoinnista, jäsenviestinnästä sekä finanssityön ja -koulutuksen kehittämisestä. Lisäksi ryhmä järjestää runsaasti erilaisia tapaamisia ja tilaisuuksia poliitikoille, toimittajille ja muille sidosryhmille.

Yhteiset palvelut


Yhteiset palvelut -ryhmä mahdollistaa Finanssialan asiantuntijoiden keskittymisen omaan työhönsä ja huolehtii työskentelyolojen toimivuudesta. Ryhmässä työskentelevät henkilöstöasiantuntijoiden lisäksi talon assistentit, kääntäjät ja taloushallinto- sekä tietohallintoasiantuntijat.

 Katso myös

 Hae aiheesta