Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Uutismajakka > FA kysyi päättäjiltä vihreästä elvytyksestä ja kestävästä rahoituksesta

FA kysyi päättäjiltä vihreästä elvytyksestä ja kestävästä rahoituksesta

Finanssiala kysyi vihreästä elvytyksestä ja kestävästä rahoituksesta valtiovarainministeri Matti Vanhaselta (kesk.), ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkoselta (vihr.), talousvaliokunnan puheenjohtaja Juhana Vartiaiselta (kok.), valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskiselta (sd.) ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Taviolta (ps.) 

Päättäjäkysely liittyy Finanssiala ry:n teemakampanjaan vihreästä ja kestävästä rahoituksesta. Uutisoimme ja kirjoitamme kesän aikana erilaisista vihreän rahoituksen teemoista. 

Vihreän rahoituksen kampanjassa korostamme muun muassa, että korona-aika ei saa tarkoittaa vihreän ja kestävän rahoituksen tavoitteiden hautaamista. Tätä haluamme painottaa erityisesti päättäjien suuntaan kotimaassa ja EU:ssa. Tuomme esiin myös toimialan vastuullisuutta sekä käytännön tekoja. Avaamme lisäksi sitä, kuinka suuri merkitys rahalla ja sen kanavoitumisella on ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. 

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen: 
Nyt on tarve sijoitusten ilmastokestävyydelle. Kriteereitä ei pidä asettaa liian korkealle, jotta rahoituksen volyymi kestävään toimintaan nousee riittävän suureksi

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen:
Johannes Koskinen sitoisi vähähiilisyyden elvytys- ja tukirahoihin 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio:

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Juhana Vartiainen: